Course image Leczenie żywieniowe w onkologii i chirurgii
Dietetyka II (magister)
Cele i zadania modułu:
1. Pogłębienie przez studentów wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie konstruowania planów żywieniowych dla pacjentów oddziałów onkologicznych i chirurgicznych.
2. Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania przyrządów niezbędnych do wykonania pomiarów antropometrycznych oraz aparatury pozwalającej na analizę składu masy ciała.
3. Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania w codziennej praktyce zawodowej specjalistycznego oprogramowania komputerowego wspomagającego proces układania planów żywieniowych.
4. Zrozumienie społecznej roli dietetyka.
Course image Postępowanie dietetyczne w chorobach autoimmunologicznych
Dietetyka II (magister)
Cele i zadania modułu:
1. Pogłębienie przez studentów wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie konstruowania planów żywieniowych dedykowanych dla osób ze zdiagnozowanymi chorobami autoimmunologicznymi, innymi niż choroby tarczycy.
2. Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania przyrządów niezbędnych do wykonania pomiarów antropometrycznych oraz aparatury pozwalającej na analizę składu masy ciała.
3. Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania w codziennej praktyce zawodowej specjalistycznego oprogramowania komputerowego wspomagającego proces układania planów żywieniowych.
4. Zrozumienie społecznej roli dietetyka.