Course image Leczenie żywieniowe w onkologii i chirurgii
Dietetyka II (magister)
Cele i zadania modułu:
1.     Pogłębienie przez studentów wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie konstruowania planów żywieniowych dla pacjentów oddziałów onkologicznych i chirurgicznych.   
2.     Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania przyrządów niezbędnych do wykonania pomiarów antropometrycznych oraz aparatury pozwalającej na analizę składu masy ciała.
3.     Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania w codziennej praktyce zawodowej specjalistycznego oprogramowania komputerowego wspomagającego proces układania planów żywieniowych.
      4.   Zrozumienie społecznej roli dietetyka.  
Course image Postępowanie dietetyczne w chorobach autoimmunologicznych
Dietetyka II (magister)

Cele i zadania modułu:

1.     Pogłębienie przez studentów wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie konstruowania planów żywieniowych dedykowanych dla osób ze zdiagnozowanymi chorobami autoimmunologicznymi, innymi niż choroby tarczycy.  

2.     Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania przyrządów niezbędnych do wykonania pomiarów antropometrycznych oraz aparatury pozwalającej na analizę składu masy ciała.

3.     Pogłębienie przez studentów umiejętności praktycznych w zakresie wykorzystania w codziennej praktyce zawodowej specjalistycznego oprogramowania komputerowego wspomagającego proces układania planów żywieniowych.

4. Zrozumienie społecznej roli dietetyka.