Course image Pracownia dietetyki i planowania diet w wybranych przypadkach klinicznych
Dietetyka I (licencjat)
Cele i założenia modułu:
1. Nabycie przez studentów wiedzy i elementarnych umiejętności w zakresie konstruowania planów żywieniowych dla zróżnicowanej grupy klientów [pacjentów] będących w trakcie lub po zakończonym leczeniu szpitalnym, bądź ambulatoryjnym – case study.
2. Nabycie przez studentów umiejętności wykorzystywania w codziennej praktyce oprogramowania komputerowego, wspomagającego proces układania jadłospisów.
3. Poznanie praktycznego warsztatu pracy dietetyka klinicznego.
4. Zrozumienie społecznej roli dietetyka będącego edukatorem zdrowia.
Course image Produkcja żywności i towaroznawstwo_1rok
Dietetyka I (licencjat)
Cele i zadania modułu: Opanowanie przez studentów wiedzy z zakresu współczesnych trendów w produkcji i towarozmawstwie produktów spożywczych.